Leland

Merk at nøyaktig plassering av ladestasjonen kan avvike fra kartet.

Velkommen til LAD OPPs ladestasjon på Leland, der lading møter naturens ro! Leland gir deg muligheten til å kombinere det praktiske ved å lade bilen din med den gleden det er å nyte noen av Nordlands vakreste landskap. Med våre toppmoderne ladere, kan du være trygg på at bilen din raskt er klar for de neste kilometerne.

Hvordan bruke ladetiden din best mulig:

  • Ta en rolig spasertur i nærområdet, og la tankene vandre.
  • Nyt forfriskninger fra matbutikkene.
  • Skaff deg litt lokal kunnskap om områdets historie og kultur.

66°03’54.6″N 12°56’01.8″E

Tilgjengelig ladekapasitet

Opplevelser rundt ladestasjonen

Med LAD OPP på Leland er det ikke bare batteriet til bilen som får en oppladning, men også sinnet ditt. Her får du en pustepause fra veien, omfavnet av Nordlands naturlige skjønnhet. Vi ser frem til ditt besøk!

Foto: Ketil Born

Bergh-brygga og Gammelskolen i Leirfjord

Bergh-brygga ligger på Nedre- Leland og var et handelssted så tidlig som i 1847. Bygget har dessverre vært herjet av brann flere ganger, den siste i 1898. Dagens bygning ble oppført i år 1900.

Les mer på Visit Helgeland

Besøk Øvre Forsland kraftanlegg

Ønsker du å være strømturist eller få informasjon om oss og våre kraftverk? Besøk vårt visningsanlegg Øvre Forsland.

Les mer på Helgeland Kraft

Foto: Morten Eriksen

Kvitneset Camping – idylliske rorbuer med båtutleie

Kvitneset Camping i Leirfjord kommune på Helgeland, byr på overnatting i naturskjønne omgivelser ved en idyllisk bortgjemt fjord. Herfra har du nydelig fjordutsikt samt utsikt til fjellkjeden De syv søstre fra baksiden.

Les mer på Visit Helgeland

Næpsteinen

Lokale navn på steder er alltid interessant, og som forfatter av mange turbeskrivelser er jeg opptatt at man skal prøve å gjengi både stedsnavn og turbeskrivelser på best mulig måte. Næpsteinen eller Næpa er ofte blitt brukt som navn på et nydelig utsiktspunkt i Hemnes.

Les mer på Dagstur Helgeland