Mosjøen -TOPCAMP

Ladestasjonen ved TOPCAMP Mosjøen

På ladestasjonen ved TOPCAMP Mosjøen finner du to solstoler, en rund sittebenk og et par benker med tilhørende bord hvor du kan nyte din medbrakte niste, pizza fra Pizzabakeren eller kanskje noe du har handlet på matbutikken likeved. For å komme til matbutikken kan du følge veien innover campingplassen, til høyre for TOPCAMP sin resepsjon. Her vil du også finne en splitter ny lekeplass som sto ferdig sommeren 2022. Denne lekeplassen kan du som vår ladegjest benytte deg av. I tillegg til dette finnes det ulike aktiviteter du kan gjøre mens du står å lader. Se mer informasjon nedenfor.

Info om ladestasjonen
Ladeuttak CSS, Chademo og Type 2
Effekt 22 KW, 62,5 KW 120KW, 180 KW
Ladebrikke, Apple -og google pay, samt bankort via applikasjonen til Kople
Fasiliteter i nærheten
Toalett - 50 meter
Spisested - 50 meter
Overnatting - 50 meter
Matbutikk - 380 meter

Når du er i Mosjøen om sommeren, må du ikke gå glipp av:

Prøv Nord-Norges lengste Zipline

Zipline er en lufteventyrsport der deltakerne bruker en enhet som kalles en zipline for å krysse fra ett punkt til et annet, vanligvis over en vannmasse eller et naturskjønt landskap.

Våg å utfordre deg selv med Via Ferrata

En via ferrata er en fjellrute som er utstyrt med faste kabler, stiger og andre enheter for å hjelpe klatrere med å bevege seg langs ruten. Begrepet «via ferrata» er italiensk for «jernvei»,

Helgelandstrappa

På Øyfjellet i Mosjøen finner du Helgelandstrappa. Trappa ligger kun et steinkast unna Mosjøen sentrum. Med over 3.000 trinn er trappa en av verdens lengste steintrapper.

Marsøra

Folkeveien som fører til Marsøra er tilrettelagt med grusvei og broer over småbekkene, noe som gjør at den er tilgjengelig for alle uansett om man har en barnevogn eller rullestol.

Kjekt å vite om elbil lading

Lær hvordan det fungerer og hva du bør gjøre:

Batteriet påvirker elbilens ladehastighet

Størrelsen på batteriet i elbilen din måles i kWt (kilowatt-timer). Generelt sett, desto større batteriet er, desto lengre tid tar det å lade. Elbiler som ble lansert før 2019 hadde vanligvis batterier på størrelse med 30-50 kWt, mens nyere modeller ofte har større batterier på 100-150 kWt.

Batteriets maksimale ladehastighet

Ladehastighet måles i kW, og angir hvor mye strøm som kan overføres fra laderen til batteriet på én time. For eksempel, om en lader leverer 62,5 kWt på én time, er gjennomsnittlig ladehastighet 62,5 kW.

Det er produsenten som velger elbilens batteri og derfor produsenten som avgjør elbilens maksimale ladehastighet. En hver elbil har et styringssystem som er utviklet slik at ladingen skjer på en forsvarlig måte. Styringssystemet kontrollerer mengden strøm som overføres og sørger også for at ladehastigheten aldri overstiger den maksimale tillatte effekten.

Hvorfor tar det lengre tid og lade om vinteren?

Den viktigste årsaken er at kulde gjøre battericellene mindre effektive, som igjen påvirker ladehastigheten.

Rent teknisk kan dette forklares slik: Battericeller består av en anode, en katode, og et elektrolytt. Når batteriet lades, strømmer det gjennom elektrolytten, og forårsaker en reaksjon som lager elektrisk energi. I kaldt vær kan elektrolytten bli tykkere, noe som kan gjøre det vanskeligere for strømmen å strømme gjennom. Dette fører til at ladingen tar lengre tid, og kan også redusere batterikapasiteten over tid.

Ladingen er utsatt til strømmen er tilgjengelig

For at en ladeøkt skal starte, må bilen og laderen kommunisere med hverandre. Dette kan både skje ved brukerfeil, som for eksempel at ladepluggen ikke er koblet ordentlig inn, eller ved en systemfeil. Dette kan være at systemene ikke klarer og kommunisere med hverandre.

Ofte er det mangelfull testingen som skaper problemer for forbrukere, hvilket som skyldes datakommunikasjonen mellom bilprodusentene og laderprodusentene.

Dersom du opplever dette må du ta kabelen ut, vente et par minutter forså forsøke på nytt. Sjekk at ladepluggen er godt koblet til bilen.

Ring kundeservice

LAD OPP er en del av Kople sitt ladenettverk og har derfor tilgang til deres kundeservice som består av flinke folk som er tilgjengelige døgnet rundt, året rundt. De kan som regel hjelpe med problemstillinger som ikke er relatert til selve laderen, og kan også veilede deg gjennom ladingen om du ønsker det. Dersom det er noe galt med laderen selv, vil kundeservicen sørge for at problemet blir sendt videre til driftsavdelingen slik at det blir løst så raskt som mulig.