Kystriksveien

Kystriksveien

I sommer kjørte vi litt av kystriksveien. Vi startet ved ladestasjonen vår ved Joker Foldereid, og avsluttet turen i ved TOPCAMP Mosjøen. 

Kystriksveien er en naturskjønn rute som strekker seg over 600 kilometer langs nordkysten av Norge. Ruten starter i Steinkjer og ender i Bodø, og går gjennom noen av de mest fantastiske landskapene i landet. Et av høydepunktene i Kystriksveien er muligheten til å se nordlyset, i all sin prakt. Ruten går gjennom polarsirkelen, hvor nordlyset er synlig store deler av vinter halv året. Den beste tiden å se nordlyset er i vintermånedene, når himmelen er mørk i lange perioder.

Et annet høydepunkt ved Kystriksveien er sjansen til å se dyreliv og naturen på sitt skjønneste. Kystriksveien går også gjennom en rekke sjarmerende byer og bygder. Disse samfunnene gir et innblikk i den tradisjonelle livsstilen i regionen, med trehus, fiskebåter og den vennlige lokalbefolkningen. Mange av disse byene tilbyr også en rekke aktiviteter, som fotturer, fiske og båtliv.

Totalt sett er Kystriksveien en uforglemmelig biltur som byr på en unik kombinasjon av naturlig skjønnhet, kulturelle opplevelser og eventyr. Enten du er naturelsker, historieinteressert eller bare er ute etter en avslappende biltur, har Kystriksveien noe for enhver smak.

Noe og huske på

  1. Ta god tid, 5 til 7 dager er å anbefale
  2. Nyt den fantastiske utsikten over fjordene og fjellene langs kysten. Endelig har du muligheten til å slappe av og unnslippe hverdagens kjas og mas.
  3. Stopp ved sjarmerende fiske landsbyer og prøver fersk sjømat.
  4. Vandring til toppen av en nærliggende topp for panoramautsikt over regionen.
  5. Golfstrømmen gjør havet til en viktig matkilde med et bredt utvalg, det er derfor et rikt utvalg av fugle- og dyreliv. Er du riktig så heldig kan du se sel, hvaler og ørn fra bilvinduet.
  6. Besøker historiske steder og museer, som sagbruksmuseum, bygdemuseum (Namdalsmuseet), kunstmuseum og rockemuseum i Namsos.
  7. Slapp av på en av de mange sandstrendene og nyt solen.
  8. Nyt en piknik ved sjøen, omgitt av vakker natur.
  9. Utforsk de mange tur- og sykkelstiene som krysser kystregionen.
  10. Ta ferjene for å utforske fjerntliggende områder av kysten

Kystriksveien

Kåret til en av verdens vakreste reiseruter av bladet National Geographic