Foto: Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

Lad Opp batteriene med sommerferie i eventyrlige Nord-Norge 💚

20 jun 2024 | 0 kommentarer

Fra Brekkvasselv i sør og hele veien opp til Lødingen i nord ligger våre ladestopp og ladeopplevelser spredd rundt de mest attraktive destinasjonene i Nordland fylke. Her kan du lade både bil, kropp og sinn blant vakker natur og flotte omgivelser. 

Sommerferien står for døren for de aller fleste, og flere og flere velger å droppe utenlandsturen for å utforske vårt fantastiske hjemland. Frister det med Norgesferie og roadtrip i sommer? Vel, da passer det perfekt å legge ferieturen til en rundreise gjennom Lad Opp sine ladestopp på Helgeland og videre nordover. Kjører du gjennom våre ladestopp vil du virkelig få erfare det fantastiske Nord-Norge har å by på av både natur og opplevelser. Her finnes det aktiviteter og severdigheter for både små og store. 

Familieferie og eventyrlyst? Ja, takk, begge deler!

Kanskje går ferden innenlands forbi Namsskogan Familiepark og vårt ladestopp på Brekkvasselv – et kjempepopulært feriemål for småbarnsfamilier. Går ferden videre nordover kan man fint stoppe på vår flotte ladeplass på Mosjøen Topcamp, der det finnes både spennende aktiviteter for barna og en flott rasteplass for nistemat mens man venter på at bilen lader. Kanskje går verden videre til Bodø etterpå – som byr på blant annet Nordlandsbadet og Rampen Via Ferrata? Da passer det utmerket med et ladestopp på Nygårdsjøen for å lade både bilen og batteriene. Nygårdsjøen ligger også langs kystriksveien om man ønsker å ta seg en liten omvei for å utforske den vakre kystlinjen vår. 

For de som trekkes mot vakker natur og spennende, adrenalinfylte naturopplevelser, har Helgeland og Nord-Norge flust å by på. Her kan man starte ferden i sør med ladestopp på Foldereid på tur til Bindal og Heilhornriket – en ragende majestet av et fjell med utsikt over fjordene og områdene rundt. Videre kan man ta turen innom Trofors og prøve seg på rafting i regi av RiverNorth, før man tar turen videre til Mosjøen og Nord-Norges lengste ZipLine – for ikke å snakke om klatring i Via Ferrata hos NiNorth!

Etter fartsfylte dager med spennende aktiviteter kan det passe godt med et pust i bakken på vår ladestasjon på Mosjøen Topcamp der man kan benytte den flotte rasteplassen mens bilen lader. Her finnes det både hytter, campingplass og teltplass for de som ønsker overnatting, og skulle det fortsatt være energi til overs finnes det mange spennende aktiviteter for barna på campingplassen. 

Foto: Broadstone / Visit Helgeland

Besøk Øvre Forsland kraftanlegg

I hjertet av det vakre nordnorske landskapet, og ikke så lang unna vår ladestasjon på Leland og i Sandnessjøen, finner du en av våre største stoltheter, nemlig Øvre Forsland kraftverk – en skatt som venter på å bli utforsket av naturelskere og eventyrlystne sjeler. Der kan du parkere bilen og spasere eller sykle den 12 kilometer (tur/retur) lange turen til anlegget innerst i Forslandsdalen. 

Forslandsdalen kan nytes av alle, uansett alder eller erfaring. Med veien stengt for biltrafikk blir transportens summing som et fjernt minne, og dalen åpner seg opp som et paradis for fotgjengere. Veien gjennom Forslandsdalen er en invitasjon til å koble fra den digitale verden og synke inn i naturens ro. Opp langs dalen finner du flere rasteplasser om du bare vil gå deler av turen. 

Uansett om du søker et fredelig tilfluktssted for å meditere og fornye energien, eller du er en ivrig fotograf på jakt etter det perfekte naturbildet, er Øvre Forsland stedet å være. Forslandsdalen og Øvre Forsland venter på deg!